keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Tuliaisia!

Viimeisestä postauksesta onkin kulunut jo tovi. Norovirus kaatoi meidän perheen sänkyyn muutamaksi päiväksi ja sen jälkeen sain kaupanpäälle pienen flunssan. Hirveästi ei siis ole tullut tehtyä mitään. Tytölle ompelin Marimekon lumimarja -kankaasta paidan, mutta se ei ole vielä esittelykelpoinen kun napit puuttuu... Lisäksi olen alkanut myös väsätä neuletakkia.

Lähdin tänään verho-ostoksille Eurokankaaseen. Verhoja ei tietty sieltä löytynyt, mutta palalaarista pari jämäkangasta otin kesävaatteita ajatellen. Noooooo, Eurokangashan on täällä ihan Kodin ykkösen vieressä ja Kodin ykkösessähän on Marimekko... Niiiiiiiin, no voi olla että ostin sieltä tuota aiemmin mainitsemaani Tuliainen -kangasta. No piti ottaa ku sain 20% alennusta ja otin vaan yhden mitan kun teen paneeliverhot. :) Nam!

Huomenna tänne avataan ilmeisesti Gina Tricot. En tiedä paljoa tuon kaupan vaatteista, mutta katsastamassahan se pitänee käydä. Mitä jos lähtis kaikkien teinityttöjen kiusaksi yöllä sinne makuupussin kans että ois eka jonossa?!? ;) Sitte se aukeaiskin vasta ylihuomenna! No ehkäpä ei kuitenkaan!

torstai 11. maaliskuuta 2010

Ärrinmörrinmurrinpörrin!

Aaaaaargh! Kävin tänään ostostelemassa kummitytölle synttärilahjaa kaupungilla. Lahja löytyi oikein nopeasti ja kivuttomasti joten sen siivin löysin itseni harhailemasta Marimekon kaupasta... Samantien kun astuin liikkeen ovesta sisään, pelmuuttelivat myyjätätit jotakin uutta kangasta suoraan siinä nenän edessä! Ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä! Kankaan nimi on Tuliainen ja sen on suunnitellut Pia Holm. Olisi kyllä sangen mieluinen tuliainen minulle kahtena 230 cm:n verhona meidän olkkarissa. En tiedä miksi se kangas kolahti minuun niin kovasti. Kun katsoin sitä netistä, niin ei se siellä näyttänyt NIIN kivalta. Hinta on kyllä turhan suolainen, 29 euroa metri... Nyyh!


Päädyin sitte alelaarille ja ostin pienen jämäpalan Erja Hirven suunnittelemaa Lumimarjakangasta sinisenä. Ajattelin tehdä siitä paidan tai mekon tytölle. Erja Hirven suunnittelema on myöskin Kissanminttukangas josta voisi tulla ihanat verhot tytön huoneeseen!


keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Pikaisia tekeleitä

Tässä eilisen ja tämän päivän saldoa...


Hatun idean sain Ruttunutun blogista. Kaava on Ottobren sivuilta. Taitaa olla tällä hetkellä suosittu malli monille käsityöblogia pitävälle! Kuten muutkin tekeleeni, on tämäkin hattu meidän pikkuiselle liian iso! Tein koon 50 cm kaavalla, joka oli vaihtoehdoista pienin. Seuraavan taidan tehdä ilman saumavaroja niin tulisi ehkä sopiva.

Pallotunikan malli on myös Ottobre -lehdestä. Tässä oli tarkoitus harjoitella trikookaitaleilla huolittelua. Tein tuon helman kaitaleen ihan ohjeiden mukaan, mutta se on kyllä liian iso! Paidan kankaat ovat Eurokankaasta.

maanantai 8. maaliskuuta 2010

Ensimmäisiä ompeluja pitkästä aikaa...

No nyt olen saanut jotain valmiiksi. Olen ommellut vaatteita viimeksi joskus yläasteella, joten nämä ensimmäiset työt taitavat olla hieman etsimistä ja kokeilua. Sain siis valmiiksi tuossa aiemmassakin postauksessa esittelemäni takin. Olen melko tyytyväinen lopputulokseen. Aina toki löytää jotakin parantamisen varaa. Takissa on ohut vanuvuori, joten tästä tuli tytölle kevät- tai syystakki riippuen siitä milloin se sopii päälle! Vielä tämä luomus oli neitokaiselle liian iso. Minua jäi harmittamaan, että en löytänyt tuohon vinonauhaan ja nappeihin sopivaa resoria hihansuihin. Mielestäni tuo pinkki resori kuitenkin sulautuu tyyliin melko mukavasti.

 
  
 

Seuraava projekti taitaa olla kesähattu tai pieni tilkkupeitto. Tilasin aivan ihania kankaita täältä




Toivottavasti tulisivat jo tällä viikolla!

lauantai 6. maaliskuuta 2010

Ompeluhuone on valmis! Nyt vaan koneet laulamaan!

Ihanaa, nyt minulla on oma leikkipaikka! Työpöytä ja lipasto löytyivät Sotkasta. Eivät olleet samaa sarjaa, mutta väri on kummassakin tumma pähkinä, joten passaavat hyvin yksiin. Tapetin löysin K-raudasta ja pyöreä matto on Kodin ykkösestä. Seinällä oleva lamppu minulla olikin jo entuudestaan. Verhokangas ja laskosverhomekanismi ovat Eurokankaasta. Laskosverhon ompeleminen oli loppujen lopuksi melko helppoa!




Kyllä nyt passaa surruutella! Taidankin heti  lähteä ompelemaan kun tyttökin on nukkumassa...

perjantai 5. maaliskuuta 2010

Ompeluhuone valmistuu...

Rakastan sisustamista! Kun sisustusvimma iskee on saatava koko huoneen sisustus kerralla uusiksi. Miehellä paloi käpy uuden ompeluharrastukseni kanssa, kun kaikki koneet ja kankaat ovat hujanhajan pitkin tietokonehuonetta. No siitä se sitten lähti! Tuunasin itselleni ompeluhuoneen kodinhoitohuoneeseen.

Tietty ei riittänyt, että hankin koneille sopivan ompelupöydän. Piti saada myös lipasto tavaroille, uusi matto, tapetti seinään, kaitaliinat koneiden alle ja ja ja.... Ja hei daa! Sivuoven ikkuna könöttää aivan uuden tapetin vieressä ja siinä roikkuu aivan karsea bambukaihdin, jonka olen joskus mielenhäiriössä ostanut. Hain siis tänään Eurokankaasta täydellistä kangasta ja laskosverhotarvikepaketin. Että sekin pitää sitten vaikeimman kautta vääntää. Haaveena olisi myös ostaa koko settiin sopiva tuoli... Jotain vanhaakin sentään huolin mukaan, eli seinälle tuleva lamppu pelastettiin pölyttymiseltä kaapin päältä. Josko huomenna saisin laskoskaihtimen ommeltua loppuun (mikäli osaan), niin laitan tietty kuvia tuliterästä pisteestäni! Sen verran paljastan että huoneen yksi sävy on violetti. Tässä esimakua tapetista (joka edelleen on pysynyt seinässä huolimatta siitä, että olen itse sen laittanut :D). 



Eurokankaan reissulla eksyin myös "ruokaostoksille" ja kuinka kävikään... Keväthän se tulee kovaa vauhtia ja mitäpä muuta tällainen materialisti hankkii tyttärelleen kuin Reiman puvun. Citymarketista löytyi tämä ihanuus. Malli on nimeltään Barbados.